Voće protiv gubitka kose

Svi smo čuli o važnosti korištenja svježeg voća i povrća. Zdrava prehrana mora sadržavati voće i povrće koje ne samo da je dobro za naše tijelo, već i za kožu i kosu.

Nitko ne može poreći činjenicu da vaša prehrana utiče na kožu i kosu. Nezdrava hrana dovodi do mnoštva problema, od kojih je jedan gubitak kose. Postoje mnoge namirnice koje vam mogu pomoći u rješavanju ovog problema. Naprimjer, banana je najpopularnije voće koje ne samo da je dobro za kosu, već i za kožu. U nastavku pogledajte još neko voće koje vam može pomoći da sačuvate vašu kosu.

Narandže.

Narandže možete primijeniti na kosu kako bi povećali rast kose i spriječili opadanje. Možete koristiti sok ili ekstrakt narandže kako bi dobili najbolje rezultate.

Grejp.

Ovaj agrum je bogat izvor vitamina C, antioksidansa koji povećava cirkulaciju krvi čime se smanjuje gubitak kose.

Limun.

Limun ima prednosti za ljepotu, kao i za kosu. Možete koristiti limun za sprečavanje gubitka kose, peruti i suhog vlasišta.

Bobice.

Bobice vam pomažu u liječenju gubitka kose i povećavaju rast kose. One sadrže prirodne hemikalije koje se nazivaju bioflavanoidi koji povećavaju cirkulaciju krvi u vlasištu čime se smanjuje opadanje kose.

Trešnje.

Trešnje su bogate bioflavanoidima koji nam mogu pomoći u liječenju gubitka kose.

Šljive.

Ukoliko želite imati zdravu kosu, morate jesti šljive.

Banane.

Zgnječite bananu i primjenite je na kosu kako bi spriječili gubitak kose i dobili dobili sjajnu kosu.

Guava.

Guava je bogata vitaminom A koji potiče rast nove kose i povećava funkciju sluznice. Dodajte nekoliko kapi meda i limunovog soka ako imate perut. Pomiješajte i nanesite na kosu kako bi dobili najbolje rezultate.

Papaja.

Sočan ekstrakt papaje je prirodni piling za kožu i kosu. Ako pomiješate papaju sa medom i mlijekom, dobijate odličan tretman protiv opadanja kose.

Breskve.

Ovo voće se uglavnom koristi za liječenje problema vlasišta. Ako vaše vlasište nije čisto, to može dovesti do opadanja kose. Dakle, maska od breskvi može biti od velike pomoći za vašu kosu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *