Večernji napitak koji vam može promijeniti život

Bliži se vrijeme počinka te je dobar trenutak da se podsjetimo na ovaj nevjerojatan napitak koji možete popiti prije spavanja!

“Zlatno Mlijeko” je predivan, ukusan i nevjerojatno zdrav napitak pogotovo pogodan za konzumiranje u večernjim satima, a dobrobiti su izvanredne.

Glavni sastojak u ovom receptu je kurkuma. Kurkuma sadrži kurkumin, polifenolni identificiran kao osnovni aktivni sastojak, koji postiže više od 150 potencijalno terapijskih djelatnosti, a uključuje antioksidativna, protuupalna i antikancerogena svojstva.

U kombinaciji sa crnim paprom, dobrobiti kurkumina se višestruko povećavaju.

Dodatne prednosti:

Protuupalno djelovanje, antioksidans, antiseptik, analgetik
Jača imunitet
Anti – kancerogen
Pomaže u održavanju razine kolesterola
Potiče probavno zdravlje
Detoksikator jetre
Regulira metabolizam i kontrolu tjelesne težine
Visoki krvni tlak
Memorija i mozak
Različiti uvjeti kože
Neurološki poremećaji
Smanjuje trigliceride
Dodavanje crnog papra u jela začinjena kurkumom povećava bioraspoloživost kurkumina za oko 1000 puta, zbog piperina, ljutog svojstva crnog papra. Da, dobro ste pročitali, miješanjem kurkume i crnog papra zajedno, povećava se tjelesna apsorpcija kurkume za 2000% !
Zlatno mlijeko

Korak 1 – Pasta od kurkume

Sastojci:

– 1/4 šalice praha kurkume
– 1/2 žličice mljevenog papra
– 1/2 šalice filtrirane vode

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke u maloj posudi za kuhanje i dobro promiješajte. Uključite vatru na srednju jačinu i miješajte neprestano dok smjesa ne postane gusta pasta. To ne traje dugo pa ne napuštajte štednjak. Pustite da se smjesa ohladi, a zatim je držite u maloj staklenci u frižideru .

Korak 2 – Zlatno mlijeko

Sastojci:

– 1 šalica bademovog mlijeka (mlijeko od konoplje ili kokosa su također dobra opcija, a ayurveda preporučuje i kravlje mlijeko, ali samo u slučaju da možete nabaviti prirodno domaće mlijeko od krave koja nije nasilno tretirana)
– 1 žličica kokosovog ulja
– 1/4 žličice ili više paste od kurkume
– med

nase-zdravlje.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *