Uzroci raka koji se kriju od javnosti: Ovih 10 stvari nas truju svaki dan!

Najveći broj slučajeva raka dojke se manifestuje u gornjem kvadrantu, blizu pazuha, što je upravo ono mesto gde najčešće primenjujemo dezodoranse pune aluminijuma

Postoji deset uzroka raka koje najverovatnije krije farmaceutska industrija koja pokušava da zaradi od ove bolesti. Evo šta bi trebalo da izbjegavate:

1. Hormoni u mesu i mlijeku

Većina domaćih životinja se hrani vještačkim hormonima kako bi se povećao prinos mesa i mlijeka. Međutim, ti vještački hormoni uzrokuju zapaljenja, rak i druge bolesti.

2. Mamografija, zubni rendgen, skeneri na aerodromu

Da li ste znali da ovi smrtonosni zraci mogu da izazovu nastanak raka u vašem organizmu? Sada znate i možete to da sprečite.

3. Aluminijum u dezodoransima i antiperspirantima

Najveći broj slučajeva raka dojke se manifestuje u gornjem kvadrantu, blizu pazuha, što je upravo ono mjesto gdje najčešće primjenjujemo dezodoranse pune aluminijuma. Najbolje je da koristite domaće ili organske dezodoranse

4. Otrovna kozmetika

Koža je naš najveći organ, a tretiramo je raznim peraparatima koji u sebi sadrže petrolej i katran. Ove toksične supstance bez problema prolaze kroz kožu do krvotoka i stvaraju preduslove za nastanak ćelija raka. Počnite da primenjujete domaću kozmetiku kako biste sprečili nastanak raka.

5. GMO proizvodi

GMO proizvodi poput GMO soje i proizvoda od te iste soje znaju da budu veoma opasni pošto sadrže hemaglutinin, supstancu koja zgrudvava crvena krvna zrnca. Uvijek prije kupujte organsko mlijeko nego sojino.

6. Vještački zaslađivači

Vještačke vrste zaslađivača ubrzano podižu nivo insulina u organizmu. Naročito su opasni sokovi koji sadrže velike količine ovih vještačkih zaslađivača, ali i boju karamel koja je poznati karcinogen. Povećavaju kiselost organizma, što omogućava ćelijama raka da se još više namnože.

7. Fluoridizovana voda

Ne, nije u pitanju mineral koji se nalazi u prirodi ili nešto što pročišćava vodu. Fluoridi zapravo zagađuju vodu i lišavaju je minerala koje bismo unijeli u organizam, slabeći naš imuni sistem.

8. Lijekovi, vakcine

Nađite ljekara kojem možete da vjerujete, a on će vas posavjetovati šta da radite i kako da se hranite ako želite da sprečite nastanak raka. Klonite se farmaceutskih lijekova čiji je cilj samo da povećaju profit farmaceutske industrije.

9. Konzervisana hrana

Većina konzervi se puni proizvodom pod nazivom bisfenol-A (BPA), za koji je utvrđeno da gentski mijenja moždane ćelije pacova. Mnoge plastične ambalaže, termalni papir, cevovodi i plombe sadrže BPA.

10. Komercijalni sapuni, šamponi, paste za zube i kreme

Stvari koje upotrebljavate na koži, kosi, ili zubima uvijek završe u vašem krvotoku. Parfemi, farbe za kosu i drugi proizvodi sa sumnjivim supstancama mogu uzrokovati rak. Zato je najbolje da nabavljate sebi organsku i prirodnu kozmetiku.

Izvor: stil.kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *