UZNEMIRUJUĆE: Ovako izgledaju pluća nakon 60 popušenih cigareta

Mnogi su naoko svjesni koliko je pušenje štetno i što točno znače natpisi na kutijama cigareta koje svakodnevno mnogi svejedno puše. Ovaj video donosi šokantnu istinu, a prikazuje kako točno pluća izgledaju zbog pušenja te kako izgledaju ona nepušačeva. Pušenje izaziva mnoga oštećenja pluća, između ostalog smanjuje kapacitet pluća i boji ih u crno, piše “Dnevno“.

U cigaretnom se dimu nalazi više od 4000 kemikalija, uključujući i 70 kancerogenih te stotine drugih otrova. Osim toga, pušenje može uzrokovati i simptome gore od onih kod osoba oboljelih od bronhitisa ili astme.

Međutim, oni se do 40. godine života odreknu pušenja, imaju priliku produžiti si život za deset godina. Prema njemačkim znanstvenicima, čak i dugogodišnji pušači mogu smanjiti rizik od moždanog ili pak srčanog udara ako se odreknu cigareta do 40. godine. Rezultat je to istraživanja koje se odvijalo između 9000 Nijemaca između 50 i 74. godine. Podatci su prikupljani čak deset godina.

Spomenuta oštećenja pluća najslikovitije su dočarana u videoprilogu, a prikazuju zdrava pluća te pluća nakon 60 popušenih cigareta. Za video je zaslužan učitelj medicinske škole u Hong Kongu, Ryan Au koji je nastojao podići svijest o opasnosti pušenja među svojim učenicima za koje je primijetio da su mahom pušači.
https://youtu.be/MJ-BC62tBbQ
nase-zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *