Ubod komarca: 7 pomagača koji odmah uklanjaju svrbež i crvenilo

Kada nas ubode komarac u našem tijelu ostavlja slinu koja izaziva dosadni svrbež.

Kako biste trenutno ublažili svrab, na ubod možete staviti bilo koji od ovih 7 jeftinih pomagača koje sigurno imate kod kuće

1. Medicinski alkohol

Alkohol kao i proizvodi s visokim udjelom alkohola poput sredstva za dezinfekciju ruku djeluju antiseptično što znači da se ugriz komarca neće inficirati. Osjećaj blagog žarenja koji pružaju odvratit će vam misli od svraba.

2. Ocat

Kiselina u octu zaustavit će svrab. Utapkajte ocat na ubod, a ako imate puno uboda možete si olakšati tako da kadi s toplom vodom dodate dvije do tri šalice octa i namačete se u toj otopini.

3. Zubna pasta

Mentol u pasti za zube na koži će stvoriti osjećaj hlađenja koji mozak puno brže registrira od osjećaja svrbljenja. Uz to, trpkost zubne paste smanjit će otečenost.

4. Kora od banane

Ubod lagano protrljajte korom od banane. Šećer iz kore smirit će kožu i upiti tekućinu iz uboda.

5. Sok limuna ili limete

Zahvaljujući svojim antibakterijskim i antimikrobnim svojstvima mala količina svježe iscijeđenog soka od limuna ili limete trenutno će smanjiti svrab i spriječiti infekciju. Ovu metodu koristite samo ako ste unutra jer od direktnog izlaganja suncu tamo gdje je ubod može nastati mjehurić.

6. Led

Kao i kod opeklina, led smanjuje otečenost i ‘umrtvljuje’ mjesto uboda komarca dajući vam tako barem privremeno olakšanje.

7. Soda bikarbona

Alkalna svojstva sode bikarbone neutraliziraju pH kože te tako pružaju olakšanje od svraba. Žličicu sode rastopite u čaši vode. Namočite krpicu u otopinu te njome prekrijte ubod i držite kratko vrijeme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *