SOS recept za opadanje kose-šampon

Sastojci

1 l šampona
50 g korena čička
Priprema

1.
U 1 litru šampona (koji bi treba da ima što širi otvor) postepeno staviti koren čička. Šampone koje ja kupujem su od koprive, breze ili kamilice. Ovde u Srbiji su takvi šamponi najjevtiniji, oko 1 evro.

2.
Ostaviti da koren biljke padne na dno šampona. Šampon će poprimiti tamniju boju, što će trebati oko nedelju dana. Posle toga je spreman za upotrebu. Ovaj koren u toku korišćenja povećava zapreminu tako da efektivnog šampona imate oko 2/3. Može ponekad u zavisnosti od stepena vlažnosti korena iili kvalitetašampona da ima čudniji miris, ili da zapeni, ali to ne menja učinak.

3.
Takođe, posle pranja kose (najčešće vikendom) sprovodim ispiranje čajem od koprive. Na 1-2 litre vode stavim šaku suve koprive, nekoliko sati da stoji (malo zagrejem pre upotrebe). Posle toga kosu ne ispiram vodom.

4.
Takođe, kao napomena, ovo je samo dopunski tretman. Prave uzorke opadanja kose ipak treba utvrditi, kao npr. u mom slučaju anemija.

Posluživanje
Podstaknuta problemom koji je suzyca imala kod ovog šampona razmišljala sam na koji način bi se moglo ubrzati taloženje čička u šamponu…… i eureka….. sinulo mi je da u većoj cetki (đevđiru) pokvasim čičak, pustim da se malo ocedi. I tako mokrog sam ga ubacivala u šampon. Onda sam uzela varjaču i dršku gurnula u otvor da masu malo pogura.

REZULTAT: danas sam u jutranjim časovima stavila, već pola mi se staložilo na dnu.

nase-zdravlje.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *