Samo 3 kašike ove smjese dnevno i Vaša krvna slika će da bude bolja nego ikada!

Kod krvne slike nije bitan broj crvenih krvnih zrnaca, nego i nivo hemoglobina. Ako je hemoglobin na niskom nivou, doći će do smanjenog prenosa kiseonika, a to će na kraju da uzrokuje anemiju. Narodna medicina nudi veliki broj različitih, prirodnih i efikasnih recepata kojima postiže povećanje hemoglobina u krvi.

Za ostvarivanje rezultata trebate se koncentrisati na one recepte koji uključuju sastojke bogate vitaminima. Zato u nastavku Vam predstavljamo recept za pripremanje prirodnog eliksira koji primjetno povećava broj eritrocita i pozitivno se odražava na cjelokupnu krvnu sliku. Nemojte da odlažete pripremu ovog prirodnog lijeka. Prijati će Vam njegov ukus, kao i neizostavni pozitivni učinak na zdravlje.

Potrebni sastojci su:
200 ml meda,
200 g oraha,
200 g suhog grožđa,
200 ml soka od šargarepe,
200 ml soka od cvekle i
2 limuna.
Priprema i primjena su slijedeće:
Operite limun, presijecite na pola i iz svake polovine uklonite sjemenke. Sameljite ih sa korom, osim ako je limun prskan, a zatim masu stavite u staklenu teglu od jednog litra. Dodajte med, sok od cvekle i šargarepe i sve izmiješajte.

Dodajte mljevene ili sitno sjeckane orahe i suho grožđe i ponovo promiješajte. Navedena količina sastojaka će obezbijediti kilogram ukusne i zdrave smjese. Pripremljen eliksir čuvajte u tegli u frižideru. Uzimajte po jednu kašiku smjese prije obroka, tri puta dnevno.

Još jedna dobra strana lijeka je to što nema neželjenih efekata. Biti ćete puni energije, a poslije dvonedjeljnog korištenja, provjerite svoju krvnu sliku, sigurno ćete biti pozitivno iznenađeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *