Prirodom do lijepe i zdrave kose

Jedan dobar prirodni recept za lijepu i zdravu kosu je čaj od kadulje. Kadulju skuhajte kao čaj, u pola litre vode jednu žlicu kadulje i ostavite sve da odstoji pola sata. Ocijedite dobiveni čaj i njime isperite kosu. Postupak je potrebno ponoviti sve dok ne vidite učinak ovog prirodnog lijeka za kosu. Kada se opadanje kose smanji ili prestane, ispiranje se preporučuje barem jednom mjesečno.

Pravilan tretman: prvo kosu operite šamponom koji i inače koristite. Kada ste isprali kosu vodom, dodatno je isperite čajem od kadulje, a prstima umasirajte tečnost da dospije do vlasišta. Nakon toga nemojte više ispirati kosu, pustite da se čaj osuši u kosi, posušite ručnikom ako je potrebno da ne budete mokre kose.

Donosimo vam i recept za losion protiv opadanja kose

Priprema losiona: U 1 litru proključale vode stavite koprivu (može i čaj od koprive), te ostavite poklopljeno izvan vatre nekih 2 sata da stoji. Nakon dva sata ponovno zagrijati mješavinu vode i koprive, ali paziti da ovog puta voda ne proključa. Još jednom sklonite lonac sa vatre, i u njega dodajte kamilicu (može čaj ili sušeni cvijet kamilice) pa pustiti da odstoji 2 sata. Nakon što je odstajala smjesa, potrebno je sve to procijediti, a u dobivenu tečnost dodajte vinski ocat i dobro promiješajte. To je to, dobili ste prirodni losion za zdravu kosu koja ne opada.

Sastojci u losionu: 15 žlica sitno nasjeckanog lista koprive, 5 žlica cvijeta kamilice, 300 ml octa.

Losion se koristi tako da svako drugu večer namažete kosu sa losionom, te ju izmasirate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *