PRIPREMITE SAMI: Napravite domaću kremu protiv celulita – Rezultati već poslije 7 dana!

Pripremiti domaću kremu protiv celulita uopšte nije teško. I što je veoma bitno, takva krema je mnogo efikasnija od kupovnih preparata! Domaća krema protiv celulita, pripremljena po ovom receptu, pokazat će prve rezultate već nakon samo 7 dana upotrebe..!

Ovakva krema, idealno sredstvo u borbi sa „narandžinom korom“, također je efikasna i u borbi protiv strija.

Sastojci:

– BILO KOJA DJEČIJA KREMA – 100 ML
– 5-6 TABLETA MUMIJO (NABAVITI U APOTECI)
– 20 KAPI ETERIČNOG ULJA NARANDŽE
– ETERIČNO ULJE CIMETA 3-5 KAPI

Za pripremu domaće anticelulitne kreme najpogodnija je dječija krema, jer ne sadrži nikakve štetne dodatke. Ima idealan sastav masnoće i vlage.

Tablete mumijo veoma se često koriste ne samo u borbi sa celulitom, već i kod strija. Mumijo zateže kožu, povećava njenu elastičnost, čineći je mekom i svilenkastom.

U borbi protiv celulita veoma su efikasna i eterična citrusova ulja. Može se reći da je to prava namjena ovih ulja. Sami možete odabrati koje ćete ulje koristiti: ulje narandži, limuna ili lajma. Citrusova ulja zatežu i hrane kožu korisnim materijama.

Ulje cimeta, ne samo da posjeduje prijatnu aromu, već je i veoma djelotvorno u borbi sa narandžinom korom. U kombinaciji sa citrusovim uljima daje odlične rezultate.!

Priprema kreme je veoma jednostavna:

U teglicu (ne manju od 150 ml) staviti 100 gr dječije kreme. Zatim dodati 5-6 u prah isitnjene tablete mumijo i promešati. Tablete mumijo držite u frižideru, lakše se istisnu i isitne. Dodati 20 kapi narandžinog (ili drugog citrusovog ulja) i ne više od 5 kapi ulja cimeta.

Sve sastojke temeljno promešajte, poklopite i ostavite da odstoji 8-10 sati. Poslije toga, promešajte ponovo. Vaša domaća anticelulitna krema je spremna za upotrebu. Ne zaboravite zatvoriti teglicu posle svake upotrebe kreme.

ZA POSTIZANJE NAJBOLJEG REZULTATA POTREBNO JE KREMU UTRLJATI SVAKODNEVNO U PROBLEMATIČNE DIJELOVE TIJELA, SNAŽNIM POKRETIMA. PRVE REZULTATE OČEKUJTE VEĆ POSLE 7 DANA.

Rok upotrebe takve kreme je 3 nedelje. Poslije napravite drugu mjeru.

Poslije nanošenja kreme sačekajte da je koža upije, potom obucite pidžamu ili spavaćicu (ako nanosite kremu prije spavanja). Mogu ostati tamne fleke od mumijo tableta (a i ne mora), ali se lako operu.

Za postizanje još boljih rezultata u borbi protiv celulita preporučuje se piling tijela prilikom tuširanja, barem 2 puta nedjeljno i anticelulitne obloge od kafe i čokolade. Riješiti se nenavisnog celulita pomočiće vam i disajne vežbe Bodifleks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *