PRIPREMITE SAMI: Krema za uklanjanje dosadnih zanoktica

Izgled lijepih i njegovanih ruku često narušavaju zanoktice – male neugodne i bolne kožice koje se nalaze oko nokta i koje nastaju kao posljedica upalnih procesa. Donosimo vam dva recepta da ih se veoma jednostavno riješite…

Osim neuglednog izgleda zanoktice povećavaju razvoj infekcija oko nokta, stoga je briga o njima nužna. Donosimo dva jednostavna recepta za izradu kreme koja će vam nakon par nanošenja pomoći u borbi protiv nepoželjnih kožica

Prvi korak do uspješnog uklanjanja zanoktica je riješiti se grozne navike grickanja noktiju koja je česti uzročnik upalnih procesa zbog kojih nastaju zanoktice. Osim toga suhi i hladni zrak kao i agresivna sredstva za čišćenje drugi su na ljestvici krivaca nastanka neugledne kožice.

Pri uklanjanju zanoktica pomoći će vam naša dva recepta koja možete napraviti sami i za koje vam je potrebno nekoliko jednostavnih sastojaka.

1. KREMA ZA OMEKŠAVANJE ZANOKTICA

SASTOJCI:
– 1 ŽLIČICA PRIRODNE GLINE
– 1 ŽLIČICA MASLINOVOG ULJE
– 3 KAPI ETERIČNOG ULJA LAVANDE

PRIPREMA KREME ZA OMEKŠAVANJE ZANOKTICA:
SVE SASTOJKE MIJEŠAJTE ŽLICOM DOK NE DOBIJETE HOMOGENU MASU. KREMU POSPREMITE U STERILNU STAKLENKU. SVAKI DAN BAREM JEDNOM UMASIRAJTE MALU KOLIČINU KREME U NOKTE I KOŽICU OKO NJIH KAKO BI JE OMEKŠALI I PRIPREMILI ZA UKLANJANJE.

2. KREMA ZA DUGOROČNO UKLANJANJE PROBLEMA SA ZANOKTICAMA

SASTOJCI:
– 0,5 GRAMA KAKAO MASLACA
– 1,5 GRAM SHEA MASLAC
– 1 ŽLIČICA BILJNOG GLICERINA
– 1/ 2 ŽLIČICE ULJA VITAMINA E
– 10 KAPI ETERIČNOG ULJA LIMUNA

PRIPREMA:
U LONAC S KIPUĆOM VODOM URONITE POSUDU U KOJU STE STAVILI KAKAO MASLAC I SHEA MASLAC TE LAGANO MIJEŠAJTE DOK SE OVA DVA SASTOJKA NE RASTOPE. OHLADITE SMJESU DO SREDNJE TEMPERATURE I DODAJTE U NJU PREOSTALE SASTOJKE, DOBRO IZMIJEŠAJTE I POHRANITE U STERILNU STAKLENKU.

Kremu čuvajte u hladnjaku i koristite ju svakodnevno prije spavanja na način da malu količinu utrljate u kožicu. Namazane ruke zaštitite pamučnom rukavicom kako bi se preko noći kožica oko noktiju oporavila i nahranila zdravim sastojcima iz kreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *