Potez kojim ćeš za 15 sekundi učiniti veliku stvar za svoju kosu

Kosa zahtijeva stalnu brigu i njegu kako bi bila zdrava i lijepa, ali koliko god se ti trudila održavati je, jedna pogreška može uništiti taj trud. No s trikom od 15 sekundi pogrešku koju gotovo svi činimo možeš ispraviti i u trenutku kosu učiniti zdravijom i gušćom, a svojoj frizuri dati svježinu.
Da bi promijenila frizuru te istovremeno kosu učinila zdravijom i dala joj volumen, dovoljan je samo jedan superjednostavan potez – napravi razdjeljak na drugoj strani, odnosno na drugom mjestu. Štoviše, stručnjaci preporučuju češće mijenjanje mjesta razdjeljka jer se tako kosa manje oštećuje.

“Većina ljudi radi razdjeljak na istom mjestu, bilo iz navike ili zato što im je tako jednostavnije napraviti frizuru svaki dan. Ali stavljanje razdjeljka na drugom mjestu ne samo da će promijeniti tvoj izgled nego će i pomoći u održavanju kose zdravom i lijepom. Ako se tvoja kosa ne razdjeljuje svaki dan na istom mjestu, omogućavaš korijenu kose da stoji uspravno umjesto da bude zalizan i da diše”, kaže njujorška stilistica Annie Rush.

Kako napraviti savršen razdjeljak prema obliku lica?
Što duže nosiš istu frizuru, dodaje Rush, to više činiš kosu osjetljivijom i sklonijom lomljenju. Ako uz to koristiš i uređaje za oblikovanje kose koji se zagrijavaju, šteta može biti i dvostruko veća. “Izlažeš li previše isto mjesto na kosi vrućini, to može povećati poroznost kose. Zbog toga kosa na određenim dijelovima može biti presuha, što zatim dovodi do toga da se na te vlasi ne prima boja, niti djeluje hranjivi tretman”, upozorava Rush.

Treba li ti dodatni razlog da promijeniš razdjeljak na kosi dobro je znati da ćeš tom promjenom lakše ukrotiti i prikriti one dosadne kratke dlačice koje strše iz razdjeljka i koje je teško spustiti. A evo i kako napraviti savršeni razdjeljak koji će pristajati svakom obliku licu: prisloni češalj okomito na obrvu te u liniji s mjestom na kojem je obrva najviša razdijeli kosu. Po želji, nanesi na razdjeljak malo laka kako bi ostao “na mjestu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *