Pio je ovaj napitak svaki dan i živeo 152 godine!

Tomas Para, skromni seljak iz Engleske, ušao je u legendu jer je umro u 152. godini. Tvrdi se da je tajna njegove dugovječnosti, između ostalog, bila i svakodnevno korišćenje surutke. Vjerovali u legendu ili ne, surutka je nevjerovatna stvar, a evo za šta je sve dobra.

Ova tečnost sadrži manje od 1 odsto proteina i preko 93 odsto vode. Sadrži i kalijum, natrijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, cink, bakar, kobalt, mangan, molibden, kao i brojne vredne enzime i amino-kiseline.

Najzdraviji napitak za bolesnu jetru

Čista jetra ključ je dobrog zdravlja, a surutka je moćan čistač jetre. Ako bolujete od bilo kakve bolesti jetre, redovno pijte surutku jer sadrži beta-laktoglobulin koji organizam snabdeva amino-kiselinama (BCAA).

Narodni lijek za varenje

Mliječna kiselina koju posjeduje surutka smanjuje prekomjeran broj gljivica i bakterija u crijevima, a njen niski PH podstiče njihov rad. Pored toga, surutka se koristi protiv hroničnog umora, stresa, visokog krvnog pritiska, pada imuniteta, problema sa želucem, gljivicom kandidom itd. Kao moćan antioksidant, surutka pomaže i kod problema sa štitnom žlezdom, kod upornih upala, kao i kod Parkinsonove bolesti.

Surutka i mršavljenje

Sto grama surutke sadrži samo 26 kalorija, pa se preporučuje osobama koje vode računa o ishrani. Puna je elektrolita, hidrira tijelo i daje energiju. Konzumiranje surutke omogućava brži oporavak i rast mišića nakon vježbanja, smanjuje apetit i podstiče mršavljenje, pa je zato koriste mnogi sportisti i dame koje žele da izgube kilažu.

Zbog toga je protein iz surutke osnovni sastojak na kome se temelji Dimagra program za mršavljenje sa trostrukim efektom koji dodatno preoblikuje tijelo i čisti organizam. U program Dimagra, pored regulisanja ishrane, ulazi i konzumiranje Dimagra suplemenata koji su bazirani baš na proteinima surutke.

Izvor: zena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *