OŽILJCI NA TIJELU: Evo prirodne samopomoći!

Priroda ima lijek za gotovo sve pa tako i za uklanjanje ožiljaka. Ožiljci mogu biti vrlo neugodne pojave, osobito ako se nalaze na prilično vidljivim mjestima. Srećom, može im se doskočiti bez puno “hemije”.

Limun

Limunska kiselina kojom limun obiluje posvjetljuje ožiljke, a vitaminom C gladi se ten i uravnotežuje boja kože. Prije nego što započnete s ovim tretmanom, kožu dobro očistite, a potom namočite vaticu u tekućinu isijeđena limuna. Nanesite to na ožiljak i ostavite deset minuta da se osuši. Kožu zatim isperite mlakom vodom. Isti postupak ponovite nekoliko dana dok ne primijetite razliku.

Maslinovo ulje

Njegovo bogatstvo ljekovitih svojstava ima svoju ulogu i u uklanjanju ožiljaka. Kao i limun, maslinovo ulje posvjetljuje ožiljke, a za to su zaslužne nezasićene masne kiseline i vitamini E i K. Umasirajte maslinovo ulje na ožiljak pa ostavite da djeluje preko noći.

Soda bikarbona

Njezino veličanstvo soda bikarbona poznato je prirodno mikrodermoabrazivno sredstvo. Djeluje kao piling, uklanja mrtve stanice kože i dezinficira kožu. U omjeru 5 : 1 pomiješajte sodu bikarbonu i vodu. Dobivenu pastu nanesite na ožiljak i ostavite da se osuši, a zatim isperite i ponavljajte postupak dva do tri puta tjedno.

Med

Med također povoljno djeluje na kožu pa i ubrzava zarastanje rana, obnavlja i briše ožiljke. Dvije žličice meda pomiješajte s dvije žličice sode bikarbone i nanesite na ožiljak. Umočite mali ručnik u vruću vodu i stavite preko mjesta gdje ste nanijeli pastu. Držite tako dok se ručnik ne ohladi, a potom obrišite smjesu s kože.

Izvor: dnevno.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *