Ovo nemojte nikada da radite ujutru – Mnogo toga može da pokvari sliku idealnog jutra!

Na neke stvari jednostavno ne možemo da utičemo. S druge strane ima i onih zbog kojih smo sami krivi. Promenite jutarnje ponašanje i dan će vam biti lepši i imaćete više energije.
Prerano pijete kafu
Da li postoji stvarno loše vreme za kafu? Da. Čim ustanete, nivo energije prirodno raste, pa kafa može da stvori višak energije zbog čega ćete biti nervozni. Najviše koristi od kafe imaćete ako je popijete sat vremena nakon buđenja. Nivo energije tada počinje strmoglavo da pada, pa će vam kafa pomoći da ga održite do popodne.

Doručak vam je preskroman
Šaka bobičastog voća pomešana sa jogurtom možda zvuči kao zdrav doručak, ali neće vas održati sitima do popodneva. Ne samo da to nije dovoljno hrane, nego takvom doručku nedostaju i neke hranjive materije koje će da vas drže sitima do sledećeg obroka. Idealan doručak trebalo bi da se sastoji od 15 grama proteina, 2,5 grama vlakana, složenih ugljenih hidrata i malo zdrave masnoće.
Čim otvorite oči, proveravate imejl i poruke
To je grozna navika koje bi trebalo da se rešite što pre. Proveravanje mejla čim otvorite oči je pravi put do stresa za ceo dan. Umesto da odmah mislite na posao, započnite dan aktivnostima koje vas opuštaju – vežbajte, popričajte sa ukućanima. Tako ćete da budete produktivniji i kreativniji, a to će vam na poslu biti isplativije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *