Ovo je prirodni lijek protiv Heliko bakterije koja uzrokuje nastanak čira na želucu!- RECEPT

Helicobacter pylori (H. pylori) spiralna je bakterija koja je nađena na sluznici čovjekova želuca i jedina je bakterija koja može preživjeti u nepogodnoj kiseloj sredini u želucu. Ova bakterija dovodi do dugotrajne (kronične) upalne reakcije želuca (gastritisa).Helicobacter pylori infekcija, koja uzrokuje više od 90% ulkusa (čireva) dvanaesnika i do 80% ulkusa želuca.
Lijek protiv heliko bakterije

RECEPT

300 g listića biljke čuvarkuća (Sempervivum tectorum)
2 kašike meda (opciono)
Listiće čuvarkuće samljeti u mašini za meso, mada vjerujem da neka slična obrada u multipraktiku ili sjeckalici je dovoljno dobra. Promiješati sa medom i uzimati jednu kašiku ujutru na prazan želudac. Med nije neophodno dodavati, više je radi ukusa, da bi se lakše koristilo. Čuvati u frižideru.
Žena koja mi je ovo ispričala mi je rekla da se koriste tri ovakve ture zaredom i uradi pregled nakon šest meseci. Kod nje bakterije više nije bilo, kao ni tegoba. A inače su joj davali mnogo jake antibiotike koji su joj smetali.

Lijek protiv čira na želucu

RECEPT

100 listića bokvice
1 tegla meda
Nasjeckane listiće bokvice promješati sa medom. Treba da odstoji 15 dana prije korišćenja. Čuvati u frižideru. Uzimati po kašiku dnevno na prazan želudac. Čovjek kaže da je bio pred operacijom čira na želucu i da ga je ovo spasilo.
Nadam se da će ovo nekome još da pomogne.

Izvor: prirodni-lijek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *