OVE STVARI NIKADA NE BISTE SMJELI DRŽATI U GRAŽI – EVO ZAŠTO

Iako je garaža namjenjena da se u njoj čuva automobil ili neka druga prevozna sredstva, ona nam danas uglavnom služi kao ostava. Postoje razlozi zašto se određene stvari smještaju u određene prostorije. Zato sve vaše stvari imaju svoje mjesto van garaže gdje neće zauzimati puno prostora ako ih dobro uklopite. Evo koje stvari ne smijete držati u vašoj garaži.

Drva
Svima su potrebna drva za potpalu. I gdje bi ih drugo stavili a da to nije garaža? Najboljie bi bilo da drva složite napolju, na platformi, prekrivene ceradom. Ukoliko ih budete držali u garaži privući ćete štetočine.

Rezervoar sa propanom
Držanje rezervoara sa propanom u garaži može dovesti do teških posljedica. Ako rezervoar počne curiti postoji mogućnost da ćete doći do požara ili udahnuti otrovan gas.

Frižider
Frižideri su elektronski uređaji namjenjeni da se nelaze u kuhinji. Zato temperatura garaže – koja nije ista kao temperatura u kući, može dovesti do kvara frižidera i velike potrošnje energije.

Kartonske kutije
Ukoliko imate kartonske kutije u garaži odma ih zamjenite plastičnim. Plastične kutije su neprobojne i insekti neće moći doći do vaših stvari. Kartonske kutije privlače uholože,paukove i glodare.

Drveni namještaj
Temperatura u garaži je promjenjiva. Vlaga, koja se nalazi u njoj djelovati će na drvo koje će se usljed vlage početi širiti. Ukoliko namještaj ima sentimentalnu ili novčanu vrijednost, nemojte ga držati u garaži jer će doći do oštečenja.

Elektoronski uređaji
Držanjem televizora ili nekog drugog elektronskog uređaja u garaži temperatura može dovesti do njihovog kvara a insekti će pronaći ulaz u uređaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *