Otišla liječniku zbog otečenog stopala, a doživjela najveće iznenađenje u svom životu!

Ovoj ženi su morali amputirati nogu, jer je ignorisala simptome predugo i nije vodila računa o stanju stopala. Stopalo joj je toliko oteklo da je dostiglo veličinu fudbalske lopte.

Zapanjujuće je to da nije odmah reagovala, već je godinama zapustila to stanje. Nije željela ići doktoru, sve dok je momak David nije nagovorio da se pregleda.

Cheryl Murray svoje stanje nije shvatala ozbiljno i govorila je da su upitanju samo ligamenti. Ipak, zaprepastila se kada se podvrgla testovima i kada joj je dijagnostikovan sarkom – rijetki oblik raka.

„Nisam mogla ni pomisliti da je nešto tako ozbiljno, bila sam histerična kada sam saznala šta je upitanju. Morali su mi amputirati nogu, jer je stanje toliko napredovalo. Sreća, pa je David bio tu i nisam sama prolazila kroz sve to“ – kaže Cheryl.

Poslije amputacije je išla na terapije i oporavila se. Kaže da bi bilo bolje i da bi spasila nogu samo da je prije reagovala. Ipak, vrijeme se ne može vratiti, zato se ova dvadesetsedmogodišnjakinja radije posvećuje budućnosti.

Sarkom napada tkiva koja povezuju i podupiru druge strukture, a može napasti i krvne žile, mišiće, ligamente, tetive. Ako se ne počne liječiti na vrijeme, morat ćete amputirati određene dijelove tijela, a možete i umrijeti.

nase-zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *