Opasni po zdravlje: Ove proizvode ne biste smjeli kupovati na popustima

Razlog što je madrac na popustu često je jeftina izrada ili oštećenja, a vi zasigurno s godinama ne želite riskirati bolove u leđima i loš kvalitet spavanja.
Ne postoji osoba koja ne voli kupovati na primamljivim popustima. Ipak, ponekad ogromne uštede na pojedinim proizvodima mogu predstavljati rizik za zdravlje.
Stručnjaci su zato sastavili listu stvari koje nikako ne biste trebali kupovati na popustima.
Stručnjaci su zato sastavili listu stvari koje nikako ne biste trebali kupovati na popustima.
Madraci
Ovo nije dobar izbor. Razlog je često jeftina izrada ili oštećenja, a vi zasigurno s godinama ne želite riskirati bolove u leđima i loš kvalitet spavanja samo kako biste uštedjeli novac. Ovo naročito važi za online kupovinu, jer niste u mogućnosti pregledati proizvod prije nego što stigne na vrata.
Adaptirano mlijeko za bebe
Ako na polici uočite adaptirano mlijeko za bebe na popustu, ne povodite se povoljnijom cijenom, s obzirom na to da je vrlo vjerovatno riječ o proizvodu kojem uskoro istječe rok trajanja.
Vitamini
Gutanje starih vitamina organizmu neće učiniti štetu, ali njihova snaga sa starošću opada. Ako ih uočite na popustu, vjerovatno su se na polici zadržali dugo i zbog toga uistinu nisu vrijedni kupovine.
Začini
Treba ih mijenjati jednom godišnje. Držite li ih duže od toga, njihov okus neće biti onakav kakav bi trebao. Ako, primjera radi, snižena cijena teglice bijelog luka u prahu u trgovini stoji više od šest mjeseci, prije nego što to shvatite na licu mjesta, dobit ćete proizvod koji nikako neće biti u dobrom stanju naspram svježeg po punoj cijeni.
Šminka
Da je uistinu pojedinoj šminki istekao rok trajanja, najbolje ćete se uvjeriti po samom mirisu proizvoda. Pri kraju roka trajanja, osim što će neugodno mirisati, kozmetički proizvodi istovremeno gube postojeće sastojke, a njihovo nanošenje može izazvati alergijsku reakciju.
(Faktor.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *