Ne kaže se uzalud „higijena je pola zdravlja“- Pet stvari koje treba da izbacite iz kupatila

Ne kaže se uzalud „higijena je pola zdravlja“. U kupatilu se može naći mnogo bakterija na raznim mjestima, što može ugroziti vaše zdravlje
Ovo je spisak od pet stvari bi trebalo izbaciti iz kupatila kako biste održali higijenu, a time i zdravlje sačuvali!
Brijači – Brijači koje se duže vrijeme nalaze pod tušem lako mogu zarđati, te predstavljati pravu prijetnju vašem zdravlju. Čim počnu da zapinju na vašoj koži – pobacajte ih!

Četkice ze zube – Četkicu za zube treba mijenjati svaka tri mjeseca. Posudica za četkice može biti pravo leglo bakterija. Držite ih razdvojene, a nakon upotrebe ostavite ih uspravno kako bi se dobro osušile.

Ljekovi – Kupatilo je najgore mjesto za čuvanje ljekova. Vlaga i toplina koji se stvaraju za vrijeme tuširanja loše djeluju na tablete. Ljekove držite na hladnom i suvom mjestu.

Šminka – Šminka ne traje vječno. Redovno provjeravajte rok trajanja i bacite svu staru šminku. Šminka kojoj je istekao rok trajanja može se pretvoriti u leglo bakterija. Kako bakterije ne biste prenosili na lice, staru šminku bacite na vrijeme.

Peškiri – Vlažne krpe pravi su inkubatori bakterija. Mokri peškiri mogu skrivati E.Coli i salmonellu. Peškire mijenjajte svaka dva do tri dana, pa i češće ako su često korišćeni i mokri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *