NAPITAK KOJI LIJEČI PREHLADU: BRZO SE SPREMA, A JOŠ BRŽE DJELUJE!

Obična prehlada, nazalni polipi, devijacija septuma i alergijski rinitis mogu da izazovu blokadu sinusa, a za njega postoji jednostavni prirodan lijek.

Sinusitis, odnosno upala sluzokože paranazalnih šupljina česta je pojava kod mnogih. U normalnim okolnostima, sinusi su puni vazduha. Međutim, kada dođe do blokade, oni se pune bakterijama, tečnošću u kojoj ima virusa, gljivica i bakterija i sve to može dovesti do opasne infekcije.

Njegov glavni sastojak je jabukovo sirće, za koje znamo da je puno vitamina, vlakana, antioksidanasa i minerala. Ono jača imuni sistem i poboljšava opšte zdravstveno stanje. POTREBNO JE: četvrtina čajne šolje organskog jabukovog sirćeta, pola čajne šolje organske kokosove vode, kašičica ljute aleve paprike, sviježe iscjeđen limun, kašičica organskog meda.

PRIPREMA: Kokosovu vodu zagrijte u Šerpi pa je prespite u šolju. Dodajte jabukovo sirće i dobro promješajte.

Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, a potom dodajte med i alevu papriku. Ponovo dobro promješajte, a na kraju dodajte limunov sok i ponovo promješajte.

Za najbolje rezultate ovaj napitak konzumirajte na prazan stomak, prije doručka i kasno uvečer, prije nego što odete u krevet. Slobodno konzumirajte sve dok infekcija ne prođe.

Izvor: narodnilijek.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *