Nakon ovoga više nikada necete samo tako baciti koru pomorandže

Vecina ljudi baca koru pomorandže, ali uvericete se da je to velika greška nakon što saznate što sve možete uciniti s njom nakon što pojedete slastan i zdrav plod!

-Rerna Nakon što ste ocistili rernu, u njoj može ostati neprijatan miris. Rešite ga se tako da na pleh stavite koru pomorandže i rernu ukljucite na 180 stepeni. Ostavite pola sata. Ne samo da ce rerna sveže mirisati, nego ce to biti slucaj i s celom kuhinjom.

-Cipele Muci vas neprijatan miris cipela? Stavite u njih pomorandžinu koru i pustite neka odstoji. Kora ce upiti vlagu, te ostaviti svež i ugodan miris.

-Frižider Jedan od najboljih nacina da se rešite neugodnih mirisa iz frižidera je kora grejpa ili pomorandže. Posolite koru i stavite je u zadnji deo frižidera. Ostavite je u frižideru dok ne postane potpuno mokra, a potom je zamenite ako je potrebno.
-Za kuvanje Mnoge lekovite materije po kojima je pomorandža poznata nalaze se upravo u kori! Zato, ako je pomorandža iz organskog uzgoja, koru osušite i kasnije koristite za izradu vocnih salata, sirupa, sokova ili kolaca.

-Osveživac prostora Nakon što ste ogulili pomorandžu, ne bacajte koru. U zimskim danima kad su radijatori upaljeni savršeno ce poslužiti kao osveživac prostora. Koru stavite na radijatore i uživajte u osvežavajucem mirisu koji ce ispuniti vaš životni prostor.

-Napravite svecu Dok je pomorandža još cela, koru prerežite nožem tacno po sredini. Potom jednu polovinu kore lagano odvojite od ploda, i to u jednom komadu, pazeci da bela kožica ostane na njoj kako bi poslužila kao fitilj. U koru dodajte maslinovo ulje, pazeci da njime malo prelijete i ‘fitilj’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *