Lubenica čisti organizam

Nutricionisti u ljetnim danima podsjećaju da se veoma efikasno višestruko čišćenje organizma postiže konzumiranjem lubenice.

Ovakav način sezonske ishrane izvanredno čisti bubrege od višegodišnjih naslaga, poboljšavajući njihovu funkciju i utiče direktno i indirektno na čišćenje i bolju funkciju zglobova i kičme.

Čišćenje pomoću lubenice omogućava i oslobađanje od viška soli u svim dijelovima organizma gdje se ona sakupljala uslijed prekomjerne upotrebe ili iz nekih zdravstvenih razloga.

Lubenica također čisti krvne sudove od masnih naslaga, a ovakav način ishrane pročišćava crijeva, pomaže normalizaciju mikroflore i uspostavlja PH ravnotežu krvi. Nutricionisti smatraju da se čišćenje može sprovoditi na više načina, a najbolje je jednu sedmicu jesti samo lubenicu, uz eventualni dodatak zrele dinje radi “razbijanja monotonije”.

Stručnjaci ukazuju da je moguće da se na ovaj način oslobodi i pijesak iz bubrega, a ako neko ima kamen u bubregu, preporučuje se da se uzimanje i dvije kašičice limunovog soka i dvije kašičice maslinovog ulja tri puta dnevno na prazan stomak, jer je moguće da se kamen rastvori ili usitni i tako lakše izbaci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *