Kokosovo ulje: Spriječi isušivanje vlasišta prilikom bojenja kose

Bojenje može jako isušiti kosu i oštetiti vlasište. Prije i poslije bojenja napravi dubinsku masku – umasiraj kokosovo ulje u vlasište i kosu i ostavi da stoji barem nekoliko sati, a najbolje preko noći. Kada bojiš kosu stavi malo ulja duž ruba vlasišta i na vrhove ušiju kako bi izbjegla da ti koža upije boju.
Dubinska maska za kosu
Otprilike žlicu ulja nježno kružnim pokretima umasiraj u vlasište pa pramen po pramen prođi dlanovima kroz cijelu kosu. Možeš staviti kapu za tuširanje i ostaviti da stoji nekoliko sati ili preko noći za bolji učinak. Masku možeš stavljati jednom tjedno ili prema potrebi.

Regenerator koji se ne ispire
Malu količinu kokosovog ulja (ne više od 1/2 žličice za kratku i 1 žličica za dugu kosu) rastopi među dlanovima pa dobro utrljaj u vrhove kose. Zatim prođi prstima kroz kosu kako bi rasporedila ostatak. Ulje možeš nanijeti na vlažnu ili suhu kosu. Suhoj kosi dat će dodatni sjaj i živost, a u oba će slučaja divno mirisati ako mu dodaš nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja ili upotrijebiš djevičansko kokosovo ulje. Ako imaš jako tanku ili slabu kosu nanesi ulje samo na vrhove.

Savjeti su iz knjige “Kokosovo ulje – Praktični savjeti za zdravlje, dom i ljepotu”. Knjiga je objavljena u izdanju Planetopije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *