KAO BEBA: Kako da zaspete kad je vrućina?

Ukoliko ne volite da spavate pod klimom, svaku noć kada je napolju preko 30 stepeni vama uspavljivanje predstavlja pravu agoniju. Zato probajte neki od ovih trikova koji vam mogu pomoći da lakše zaspite.

Ljetne noći nisu nimalo dobar drug kada vam je potreban san. Kada je nepodnošljiva vrućina najradije bismo skinuli kožu sa sebe, tako da nam i dodir posteljine smeta. Ipak, postoji nekoliko korisnih trikova koji vam mogu pomoći da se rashladite u vrelim noćima i zaspete kao beba.

Rashladite pidžamu

Stavite pidžamu u kesu, pa je onda ostavite u zamrzivaču na 15 minuta. Uradite to malo prije spavanja, kako ne biste baš ledenu pidžamu navukli na sebe.

Pamuk je dobar drug

Satenske ili svilene spavaćice, ma koliko djelovale lagane nisu dobar saveznik u ljetnim noćima. Najpametnije vam je da nosite pamučnu pidžamu kada spavate.

Topla voda za laku noć

Hladan tuš vam sigurno više prija kada je velika vrućina, ali probajte da se istuširate što toplijom vodom. Tako će vašem tijelu biti lakše da se prilagodi spoljnoj temperaturi i mislićete da vam je prijatnije.
Pijte vodu

Bitno je da pijete vodu kada vam je vruće, kako ne biste dehidrirali. Tokom noći ćete se sigurno buditi jer će vašem organizmu faliti vode, zato uvijek imajte čašu uza sebe, kako biste popili gutljaj dva i ubrzo se ponovo uspavali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *