Jednostavan test s čašom vode: otkrij koliko je zdrava tvoja kosa!

Znaš li koliko je zapravo zdrava tvoja kosa? Možda si primjetila da su ti vrhovi ispucali, a kosa suha i beživotna. Ipak, nisi sigurna je li razlog tome pogrešna njega kose ili je problem u samoj kosi. Stoga ti otkrivamo jednostavan tekst koji će otkriti je li tvoja kosa zdrava ili ne.
Uzmi vrh pramena kose u ruku te ga potopi u čaši vode. Ako vlasi kose plutaju, kosa je u dobrom stanju. Ako vlasi kose tonu u dubinu čaše, tvoja kosa je u stanju “visoke poroznosti”, odnosno slaba i lomljiva te neotporna na vanjske utjecaje.

Razlog zašto vlasi tonu u vodu je taj što voda prodire kroz vanjski sloj vlasi što dovodi do toga da se kosa pod utjecajem vode nakovrča, gubi sjaj ili boja brže blijedi.
Na sreću, priroda nudi niz rješenja za beživotnu kosu, a jedno od najboljih je med. Utrljaj otprilike pola šalice meda pomiješane s dvije čajne žličice maslinova ulja na čistu, vlažnu kosu. Ostavi da stoji 20 minuta, a zatim isperi toplom vodom. U ovu smjesu možeš dodati i žumanjak ili ulje od avokada koji će dodatno pomoći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *