JAPANSKA TAJNA – RIŽINA VODA POMOĆI ĆE VAM DA IZGLEDATE MLAĐE

Najbolji savjet je da zauvijek ostavite proizvode pune hemikalija i bazirate se na one prirodne.

Ako niste već čuli za rižinu vodu , vijekovima se koristi u Aziji od strane žena koje njeguju svoju kosu i kožu. U mnogim luksuznim proizvodima za njegu kože koristi se „pitera“ , supstanca koju sadrži upravo rižina voda.

Kako bi napravili rižinu vodu potrebna vam je organska riža. Ona će vam otkriti tajni preparat za njegu vašeg lica. Maska koju ćete dobiti smanjit će upalu i vidljivost bora.

Potrebno vam je:

3 kašike riže

1 kašika meda

1 kašika mlijeka

Stavite rižu da se kuha. Kada voda postane blijedo bijela odvojite vodu u posudu. Nakon što se ohladi u rižinu vodu dodajte med i mlijeko

Smjesu promješajte i stavite na lice masirajućim pokretima. Ostavite je na licu 15-tak minuta, a nakon toga isperite lice mlakom vodom. Ova će maska prekriti vaše ožilje i očistiti kožu te ćete samim tim izgledati ljepše i mlađe. Rižina voda također može poslužiti i kao regenerator za kosu. Nakon pranja kosu natopite rižinom vodom te je nakon par minuta isperite.

Obratite pažnju na to da različite vrste riže sadrže različite vitamine i nutrijente, važno je pronaći one koji vama najbolje odgovaraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *