Isprobajte recept za fantastične Raffaello kuglice

Sastojci

325 ml slatke pavlake
200 g kvalitetne bele čokolade
200 g kokosa
30 g corn flakes-a
oko 50 g pečenih i oljuštenih lešnika
Još:

oko 50 g kokosa za valjanje kuglica

Priprema

Zagrejte slatku pavlaku skoro do vrenja pa skinite sa vatre i ubacite belu čokoladu izlomljenu na kockice.

Napomena: Poželjno je da koristite što kvalitetniju belu čokoladu da ne biste imali problema sa topljenjem, pošto neće svaka da se topi. Kvalitetna bela čokolada treba da sadrži min. 25% ukupne suve materije kakao delova. Ja sam koristila belgijsku belu čokoladu od Premie koja se može naći u Tempo ili Maxi prodavnicama. Jako sam zadovoljna njome, kvalitetna je i po pristupačnoj ceni.

Mešajte žicom dok se sva čokolada ne otopi i dok ne dobijte glatku smesu. Ovu smesu prohladite prvo na sobnoj temperaturi pa stavite u frižider na sat vremena.

Kada se ganache od bele čokolade ohladio (i posle hlađenja u frižideru će biti tečan, ali nek vas to ne brine), izmutite mikserom dok se ne pretvori u lepu penastu kremu.

U ovu kremu dodajte kokos, po mogućnosti ako imate sitnije mleveni. Dodajte i izdrobljeni corn flakes i sve dobro izmešajte kašikom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Stavite na 15-20 minuta u frižider, a potom izvadite smesu i formirajte kuglice pri čemu u svaku treba da stavite po jedan pečeni i oljušteni lešnik.

Na kraju svaku kuglicu uvaljajte u kokos. Meni je od ove smese ispalo 36 kuglica.

Kuglice možete odmah jesti jer su dovoljno čvrste, tako da ne morate ni čekati da se još hlade. 😉 Meni lično su čak lepše takve nego kad se jako ohlade u frižideru jer im ukus bolje dolazi do izražaja.

Prijatno! 🙂

mysticcakes.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *