GREŠKA KOJU SVI RADE: Znate li da ne smijete ulaziti u bazen ako ste namazali KREMU ZA SUNČANJE!

Kada se izlažemo suncu, trebamo se zaštititi. Ipak, treba da znate da kupujete kreme koje su prirodnije i nemaju štetne hemikalije u svome sastavu. Osim toga, dat ćemo vam još neke savjete, izbjegavajte one koje nanosite prskanjem.

Uzimajte one koje mažete. Pored toga, nikada se prije sunčanja ne mažite uljima. To nije nimalo zdravo. Uljima se možete namazati tek kada se sklonite sa sunca.

Koristite kreme za sunčanje, ali pazite sljedeće : Obratite pažnju na sastav jer mnoge postaju opasne kada uđete u vodu, posebno ako ulazite u bazen jer bazen sadrži hlor.

To je zbog njihovog sastojka koji se zove avobenzon, a u kontaktu sa hlorom i suncem stvara toksična jedinjenja koja uzrokuju rak.

Još jedan savjet, nikada ne skačite u vodu, prvo se malo pokvasite kako biste navikli tijelo na temperaturu vode. Tako ćete se sačuvati štetnih posljedica, a znamo da možete umrijeti od udara ako naglo skačete.

Također, ko ima klimu neka ne pravi ogromne temperaturne razlike i polako se navikavajte na nove temperature, iz navedenih razloga.

Izvor: megagiga.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *