BILJKE KOJE SU VRLO EFIKASNE U SMANJIVANJU OBIMA STRUKA I STOMAKA: KAKO ISTOPITI SALO NA STOMAKU?

BILJKE KOJE SU VRLO EFIKASNE U SMANJIVANJU OBIMA STRUKA I STOMAKA: KAKO ISTOPITI SALO NA STOMAKU?
Sa ovim biljkama smanjite obim struka i stomaka:
Da li ste znali da obim stomaka možete zaista smanjiti bez teških vježbi? Tu vam mogu pomoći biljke u čije su se djelovanje mnogi uvjerili.
Veliki deo viškova na našem stomačiću dolazi od viška vode i nadutosti, jer ne čistimo oragnizam redovno i hranimo se nezdravo. Ako samo izbacite ili bar smanjite tešku masnu hranu, šećere, gazirana pića, industrijske slatkiše, grickalice, brzu hranu i uključite u ishranu više voća i povrća, maslinovo ulje, svježe salate, te uključite neke od ovih biljaka obim stomaka će vam se garantovano smanjiti.
Svakog dana bi trebalo da sagorimo bar 550 do 650 kalorija i slijedimo zdravu ishranu. Ako ne možete svaki dan da se posvatite vježbanju i pripremanju i konzumaciji zdravih jela onda obavezno probajte sa nekim od ovih prirodnih „lijekova“, jer su zaista efektivni u „istanjivanju“ stomaka. Uz to, trudite se da ne ljenčarite, otiđite u šetnju umjesto da svaki put poslije posla „prigrlite“ kauč.
ČAJ OD MASLAČKA I ZELENI ČAJ. Čaj od maslačka najbolje pomaže da se rešite viška vode u organizmu. Čaj od korijena maslačka će pomoći bubrezima da efektno izbace višak tečnosti i natrijuma. Na ovaj način brzo možete smanjiti obim stomaka. Zeleni čaj ne samo da pomaže da uz pravilnu ishranu i malo fizičke aktivnosti smanjite obim stomaka, već i čisti organizam od toksina, ubrzava metabolizam i povoljno utiče na opšte zdravlje. Pijte dvije šolje ovog čaja dnevno.
LIMUNOV SOK – ubrzava metabolizam i značajano utiče na smanjenje stomačića. Pijte svako jutro na gladan stomak toplu vodu sa čistim iscijeđenim sokom iz limuna (iscijedite pola do jedan cijeli limun u čašu vode). Poželjno je da u toku dana popijete ovu mješavinu bar još jednom. Na ovaj način ćete brže sagorjeti masnoću sa stomaka, ali i ojačati jetru.
KRASTAVAC – sprječava nadutost, jer ima mnogo vode i djeluje dijuretički. Jedite ga sirovog, u svježim salatama ili cijelog, a možete u blenderu napraviti i svježi sok od krastavca (ili u sokovniku), pa ga pomiješati sa limunom.
JABUKOVO SIRĆE – važi za jedan od najzdravijih napitaka za čišćenje organizma. Potpomaže probavu i uništava loše bakterije, čisti naše tijelo od toksina i sprječava zadržavanje vode. Pomiješajte ¼ šolje jabukovog sirćeta sa ¾ šolje vode i pijte ovaj napitak svako jutro.
BADEMI – Jedna od najboljih grickalica za mršavljenje. Tek 10 do 20 badema dnevno će vam biti dovoljno. Najbolje je da ih stavite u čašu vode i ostavite preko noći. Ujutro popijte svoju čašu tople vode sa limunovim sokom i nakon 30 do 40 minuta pojedite natopljene bademe.
Napitak za vitak stas
Kao i jabukovo sirće, aloe vera je čudotvorna kada je u pitanju sveopšta njega tijela – iznutra i izvana. Ako pijete sok od aloe vere svaki dan ubrzaćete metabolizam i vremenom smanjiti obim stomaka. Pojačaćete joj djelovanje ako je pomiješate sa kurkumom, medom,
Napravite sami efektan napitak:
– Pomiješajte 1 kašičicu meda, 30 ml aloe vera soka, 3 gr kurkume i 3 gr sjemenki kumina u prahu. Popijte odjednom i ne konzumirajte ništa narednih sat vremena.
Što se tiče cimeta, ako vam je cilj smanjenje obima stomaka, ovo je začin kojem trebate dati prednost. Možete ga takođe piti sa kompotima (bez šećera) ili dodavati raznim šejkovima i smoothie napicima.
aura.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *