3 uobičajena predmeta u kući koja izazivaju rak i kojih se trebate riješiti ODMAH!

Danas su ljudi stalno izloženi različitim štetnim hemikalijama.
Ipak, toksične hemikalije možete imati i u vašem domu, aovo su neke kojih se trebate riješiti odmah
Osvježivači zraka
Osvježivači zraka koriste se kako bi uklonili neugodne mirise iz kuće, ali nedavna studija pokazuje da pare koje ti proizvodi emitiraju zapravo čine više zla nego dobra, kao i da su oni opasniji od dima cigareta. Osim toga, ovi plinovi su povezani s oštećenjem hormonskih stanja, kao što su respiratorni problemi kao što je astma.
Osvježivač sadrži značajnu količinu formaldehida koji je klasificiran kao kancerogen. Pretjerano izlaganje osvježivaču zraka može uzrokovati rak grla i nosa.
Korištenje eteričnih ulja kao zamjena za konvencionalne osvježivača zraka je daleko sigurniji izbor. Naime, osim što su na snazi ​​za neutralizaciju neugodnih mirisa i stvaranja ugodnog mirisa, oni pružaju mnoge zdravstvene prednosti.Prema određenom istraživanju, udisanje ulja ružmarina može stimulirati živčani sustav i poboljšati vaše raspoloženje.
Za pripremu vlastitog osvježivač zraka, miksajte 10-15 kapi eteričnog ulja uz šalicu destilirane vode u sprej bocu. Sprejajte kuću kao što činite sa kupljenim osvježivačima zraka.
Plastične boce i prehrambene ambalaže
Loša stvar o plastičnim bocama i ambalažama hrane je u tome što kada jedete ili pijete hranu iz njih, hemikalije koje su ušle u njih se probavljaju u tijelu. Jedna od njih je bisfenol A, hemikalija koja se koristi u proizvodima kao što su boce, tupperware i drugih i spremnika hrane.
Znanstveno je dokazano da bisfenol A sadrži različite nuspojave. Natrag u 2012, FDA je otkrila svoju zabrinutost zbog efekata koje ova hemikalija ima na ponašanje, mozak i žlijezdu prostate kod fetusa, dojenčadi i male djece.
Preporučuje se koristiti za višekratnu metalno ili stakleno posuđe za vodu i hranu. Osim što je ekološki, oni su daleko bolji za vas.
Neljepljivo posuđe
Ovo posuđe je definitivno najčešće posuđe koje se koristi u SAD-a, unatoč činjenici da je ispušta toksine u hranu. U stvari, kada se neljepljivo posuđe zagrijava, njegov premaz se razbija, a vi to ne možete vidjeti, jer se događa na molekularnoj razini.
Nakon što se premaz pokvari, ona oslobađa otrovne čestice i fluoride na bazi plinova, od kojih većina izazivaju rak.
Preporučljivo je koristiti staklo ili keramičke tave umjesto ovih, jer oni ne oslobađaju štetne pare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *