3 prirodna sredstva koja će vas spasiti od mučnine tokom vožnje!

Mučnina može da bude problem tokom letnjih meseci i sezone odmora, pa na vreme mislite kako da sprečite neugodne trenutke tokom putovanja.
3 prirodna sredstva koja će vas spasiti od mučnine tokom vožnje! GALERIJA

Kada sedimo u prevoznom sredstvu poput automobila, broda ili aviona telo nam se nalazi u relativnom mirovanju, ali naše oči opažaju kretanje van vozila zbog čega može doći do kinetoze (bolest kretanja).

Vrtoglavica, hladan znoj, bledilo, glavobolja, mučnina i povraćanje samo su neki od neugodnih simptoma bolesti kretanja, koje je moguće smanjiti prirodnim sredstvima.

Ovu samo neka od efikasnih prirodnih sredstava, koje biste trebali da imate sa sobom kada putujete:

Đumbir

Mnogobrojna istraživanja su pokazala da je đumbir izvrstan lek protiv mučnine. On efikasno smanjuje neprijatne posledice bez obzira na to da li ga konzumirate u svežem ili sušenom stanju.

Dovoljno je pojesti mali komadić svežeg đumbira pola sata pre putovanja, ili sa nešto tečnosti uzeti pola kašičice đumbira u prah. To će vam olakšati putovanje, ako ste već skloni mučnini i povraćanju.

Mučninu možete rešiti i ispijanjem čaja od kamilice, koji će umiriti eventualna grčenja i bolove u želucu. Protiv mučnine pomaže i čaj od nane, žalfije, lavande i ruže.

Pripremite čaj na uobičajeni način, ali mu nemojte dodavati šećera ili meda jer bi slatkoća mogla izazvati suprotan efekat .

Eterično ulje nane

Da bi sprečili mučninu na putovanju, možete iskoristiti eterično ulje nane. Stavite jednu do dve kapi ovog eteričnog ulja na maramicu pola sata pre putovanja, pa duboko udišite kroz nju.

Po potrebi isto možete ponoviti i tokom putovanja ako ponovo osetite neprijatne simptome.

Eterično ulje nane podiže krvni pritisak pa se na taj način ublažava mučnina, ali se ne preporučuje trudnicama, dojiljama, maloj deci i osobama koje pate od visokog krvnog pritiska.

djecijeradosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *